Ingrediente:
Pentru aluat:
unt rece 100g
faina integrala 250g
1 praf de sare
2 galbenusuri de ou 60g
40ml lapte
Pentru compozitie:
6-8 mere golden 710g
2-3 linguri zahar brut 40g
unt 20g
dulceata de caise 100g
Mod de preparare:
Se amesteca untul cu faina si sarea si se amesteca pana se obtine o compozitie nisipoasa. Se adauga galbenusurile si laptele si se framanta aluatul 2-3 minute. Aluatul obtinut se tine la frigider 1 ora dupa care se intinde in forma de tarta, se inteapa cu o furculita si se baga din nou la frigider pentru inca 30min.
Dupa ce s-au scurs cele 30 minute se baga aluatul la cuptor pentru 10-15 min si se scoate inainte sa se rumeneasca.
Merele taiate felii se aranjeaza pe aluat de la margine spre centru, se presara cu zahar si cu untul taiat cubulete.
Se baga la cuptor si se tin pana cand merele capata o culoare auriu maronie..
Intr-un vas se incalzeste dulceata de caise cu putina apa iar cand tarta este gata se ung merele cu dulceata folosind o pensula de bucatarie.
Se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu