Ingrediente:
Aluat:
faina integrala de grau 430g
2 oua 100g
ulei de floarea soarelui 100ml
zahar brut 100g
sare 2 g
1/2 lingurita praf de copt 2g
lapte 45ml
Umplutura:
mere idared 1kg
2 lingurite scortisoara
Mod de preparare:
Se freaca albusurile si galbenusurile impreuna. Se adauga uleiul si zaharul si se bat ouale pana capata o consistenta spumoasa.
Se adauga sarea, praful de copt, laptele si faina treptat. Se
framanta pana se obtine un aluat nelipicios. Se da la frigider pentru
jumate de ora.
Merele curatate se dau pe razatoare si se calesc cu 2 lingurite de scortisoara.
Aluatul se imparte in 2. O jumatate se intinde in tava, se pune
deasupra compozitia de mere si se acopera cu a doua jumatate de aluat.
Se baga la cuptor si se lasa la foc mediu aproximativ 35 min.
M-am inspirat de aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu