Ingrediente:
carne de cocos (eu am folosit pulpe si piept iar restul cocosului l-am pastrat pentru o ciorbita) 1365g
vin rosu sec 400ml
cognac 60ml
ciuperci intregi 320g
ceapa 365g
ulei de masline extravirgin 60ml
unt 40g
faina integrala 15g
usturoi 14g
tarhon uscat 1 lingurita
cimbru uscat 1 lingurita
sare, piper
Mod de preparare:
Se sareaza si se pipereaza carnea de cocos.
Se incing 30 ml ulei intr-o tigaie si se rumenesc cepele (de marime cat mai mica curatate si pastrate intregi) pe toate partile.
Se adauga ciupercile si se calesc impreuna 5 minute.
Se scot cepele si ciupercile intr-un castron, se acopera si se tin la cald.
In aceeasi tigaie se adauga restul de ulei si se prajesc bucatile de carne (fara sa le inghesuim - pot fi rumenite si pe rand).
Dupa ce am rumenit toata carnea o punem la loc in tigaie, turnam deasupra cognacul si flambam carnea.
Cand se stinge flacara adaugam vinul, tarhonul cimbrul si usturoiul si lasam la foc mare pana da in clocot.
Cand a dat in clocot dam focul mic si lasam sa fiarba pana cand carnea devine moale (la mine a durat app. 1 ora).
Cand s-a facut carnea adaugam legumele si lasam sa fiarba impreuna inca 15 minute.
Intre timp frecam untul cu 1 lingura de faina.
(aici mai urma un pas de care eu am uitat: 100g de bacon se taiau fasii subtiri, se prajeau bine si apoi se adaugau in friptura)
Diluam untul si faina intr-un polonic de sos din tigaie si adaugam peste friptura.
Lasam sa mai clocoteasca 2-3 minute.
carne de cocos (eu am folosit pulpe si piept iar restul cocosului l-am pastrat pentru o ciorbita) 1365g
vin rosu sec 400ml
cognac 60ml
ciuperci intregi 320g
ceapa 365g
ulei de masline extravirgin 60ml
unt 40g
faina integrala 15g
usturoi 14g
tarhon uscat 1 lingurita
cimbru uscat 1 lingurita
sare, piper
Mod de preparare:
Se sareaza si se pipereaza carnea de cocos.
Se incing 30 ml ulei intr-o tigaie si se rumenesc cepele (de marime cat mai mica curatate si pastrate intregi) pe toate partile.
Se adauga ciupercile si se calesc impreuna 5 minute.
Se scot cepele si ciupercile intr-un castron, se acopera si se tin la cald.
In aceeasi tigaie se adauga restul de ulei si se prajesc bucatile de carne (fara sa le inghesuim - pot fi rumenite si pe rand).
Dupa ce am rumenit toata carnea o punem la loc in tigaie, turnam deasupra cognacul si flambam carnea.
Cand se stinge flacara adaugam vinul, tarhonul cimbrul si usturoiul si lasam la foc mare pana da in clocot.
Cand a dat in clocot dam focul mic si lasam sa fiarba pana cand carnea devine moale (la mine a durat app. 1 ora).
Cand s-a facut carnea adaugam legumele si lasam sa fiarba impreuna inca 15 minute.
Intre timp frecam untul cu 1 lingura de faina.
(aici mai urma un pas de care eu am uitat: 100g de bacon se taiau fasii subtiri, se prajeau bine si apoi se adaugau in friptura)
Diluam untul si faina intr-un polonic de sos din tigaie si adaugam peste friptura.
Lasam sa mai clocoteasca 2-3 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu