duminică, 18 martie 2012

Creveti in sos de rosii cu orez salbatic

Ingrediente:
Pentru creveti:
creveti mari congelati - 550g
1 capatana de usturoi - 55g
3-4 rosii medii - 500g
vin alb sec - 100ml
sare, oregano si cimbru dupa gust
Pentru orez:
orez salbatic&basmatic panzani 220g
ceapa 80g

Mod de preparare:
Creveti:
Se curata usturoiul. Jumatate din catei se taie feliute iar cealalta jumatate se piseaza.
Se pune usturoiul la calit in putina apa si se adauga cimbru, oregano si sare.
Dupa vre-o doua minute se adauga crevetii si apa daca mai este nevoie.
Se lasa la foc mediu pana cand crevetii sunt aproape facuti dupa care se adauga rosiile date la blender, sare oregano si cimbru dupa gust.
Se adauga si vinul alb spre sfarsit.
Orez salbatic:
Se caleste ceapa in putina apa. Se adauga orezul si apa cat sa acopere orezul.
Se amesteca in continuu timp de 15 min. Se mai adauga apa treptat daca mai este nevoie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu