marți, 20 martie 2012

Supa libaneza de linte

Ingrediente:
linte rosie 500g
10 cesti de apa
4 cepe mici-medii 265g
1 capatana usturoi 50g
2 linguri cumin
1 lingura turmeric
2 linguri sare
un praf piper
lamaie pt. servit

Mod de preparare:
Lintea se pune la fiert. Se lasaa flacara mare pana incepe sa fiarba, dupa care se reduce flacara la minim. Se spumeaza daca e nevoie.
Ceapa taiata marunt si usturoiul pisat se calesc in apa pana cand ceapa e fiarta (devine transparenta).
Se adauga cuminul, turmericul, sarea si piperul in linte.
Cand lintea are consistenta dorita - lintea se dezintegreaza si devine supa crema - se adauga ceapa si usturoiul si se mai fierb 5 - 10 min.
Pentru un aspect mai omogen poate fi data si prin blender.
Se serveste cu putina zeama de lamaie stoarsa in supa crema si lipie prajita.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu