Ingrediente:
faina integrala de grau 265g
faina de porumb 100g
drojdie uscata 3g
lapte 180ml
1 ou 56g
ulei de masline 25ml
1 lingurita sare 3g
1 lingurita zahar 3g
seminte de in 20g
Mod de preparare:
Se incalzeste laptele si se adauga sarea, zaharul si uleiul.
Se amesteca cele doua tipuri de faina la care se adauga drojsia uscata.
Se face un cuib in mijlocul fainii si se toarna laptele si oul. Se framanta pana cand aluatul nu mai este lipicios si capata o consistenta poroasa. Se adauga jumatate din semintele de in si se mai framanta putin.
Se acopera si se lasa la dospit aproximativ 1.5 ore.
Din aluatul obtinut se formeaza 2 painici care se ung cu ou batut si peste care se presara jumatatea ramasa din semintele de in.
Se baga la cuptorul preincalzit la 180C si se lasa la copt 30min la foc mediu.
M-am inspirat de aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu