Ingrediente:
Pentru aluat:
300 gr faina integrala
100 ml lapte
13 gr drojdie
1 lingura jumate ulei de masline – 30 ml
1 ou
1 lingurita otet de mere
1 praf de sare
Pentru umplutura:
1/2 ceapa – 35 gr
spanac congelat – 140 gr
telemea light – 132 gr
2 oua
1 lingura faina integrala – 21 gr
1 lingura ulei masline – 20 ml
marar sau patrunjel
sare, piper
Mod de preparare:
Aluatul:
Se dizolva
drojdia in laptele caldut si se toarna peste faina. Se adauga oul, uleiul,
sarea, otetul si se framanta pana se obtine un aluat omogen, care se lasa sa
creasca la cald 30 minute.
Umplutura
Se pune spanacul pe foc iute pana
nu mai lasa apa.
Se lasa deoparte intr-un
castron.
Se pune ceapa la calit cu
uleiul si un pic de apa.
Dupa ce se caleste, se pune
ceapa peste spanac, se adauga un ou batut, sare si piper dupa gust, faina
si se amesteca repede. Se lasa sa se raceasca.
Se adauga apoi al doilea ou,
branza faramitata, mararul tocat si se amesteca.
Se intinde
aluatul intr-o foaie de 5 mm groasime si se taie rondele mai mari cu un
recipient mai larg.
Se pun pe
fiecare rondea cate 2 lingurite din compozitia de spanac, se pliaza rondeaua si
se lipesc marginile cu o furculita. Se ung toate pachetele cu un ou batut, se
pun intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc mediu
pentru 30 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu