duminică, 21 octombrie 2012

Paella cu chorizo si creveti



Am vrut sa fac paella si pentru ca am citit eu prin mai multe locuri ca daca nu gasesc orez pentru paella pot folosi orez pentru risotto (arborio) am luat orez pentru risotto.
Rezultatul: paella mea arata a risotto in toata regula J
Ingrediente:
Orez –500 g
Creveti decorticati 220g
Mazare congelata 200g
Chorizo 75g
2 cepe mici
1 lamaie
Sofran 1lingurita
Ulei de masline 2 linguri
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se pune un litru de apa la fiert.
Se caleste in ulei ceapa taiata marisor si chorizo taiat feliute subtiri pentru aproximativ 3 minute.
Se adauga sofranul si orezul si se amesteca pentru ca orezul sa se condimenteze bine.
Se adauga 500ml apa fiarta, se acopera cu un capac si se lasa pe foc pentru 10-15min.
Se adauga crevetii si mazarea, se mai pune apa daca orezul e prea uscat si se mai lasa la foc inca 5 minute.
La final se potriveste de sare si piper si se adauga zeama de la o lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu