marți, 23 octombrie 2012

Pulpe de pui aromate cu sos de usturoi si legume trase in unt



Nu este una dintre cele mai "sanatoase" retete dar este o reteta foarte gustoasa si usor de pregatit, fiind una din preferatele mele atunci cand nu vreau sa petrec foarte mult timp in bucatarie.
Prep Time:
Cook time:
Total time:
Cantitate: 4 portii
Ingrediente:
pulpe superioare: 8 bucati 
boia, sare, piper, cimbru, busuioc, oregano  
ulei de masline: 200 ml  
usturoi: 1 capatana 
iaurt: 400 ml  
morcov: 2 bucati 
brocolli: 2 buchete  
unt: 100 g
Mod de preparare:
1. Se spala pulpele si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, busuioc, oregano si boia amestecate cu 2 - 3 linguri ulei de masline.
2. Pulpele condimentate se pun la prajit intr-o tigaie mare (gen wok) in 200ml ulei ce se completeaza cu apa pana ce pulpele sunt complet acoperite.
3. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mediu pana ce apa se evapora complet si pulpele sunt usor rumenite.
4. Usturoiul curatat si pisat marunt se amesteca cu iaurt si sare dupa gust.
5. Morcovul taiat fasii si brocoli separat in buchetele se fierb in apa cu sare pentru 10 minute, dupa care se calesc in unt inca 5 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu