duminică, 11 noiembrie 2012

Salata rece calda




Neavand nimic de mancare si nici o idee despre ce as putea gati am intrat intr-un supermarket cu gandul de a ma lasa inspirata de ce gasesc la fata locului. Raionul de legume mi-a facut inspiratia sa o ia razna, trezindu-ma la casa de marcat cu brocoli, morcov, ceapa rosie, ciuperci, rosii cherry, avocado, rucola si lamaie. Vedeti mai jos ce a iesit din toate astea. 
P.S. unei asa inventii nu prea am stiut ce denumire sa-i dau si i-am zis salata rece calda pentru ca o parte din ingrediente le-am folosit proaspete si o parte gatite.
Prep Time:
Cook time:
Total time:
Ingrediente:
rucola: 1 mana de frunze 
rosii cherry: 6 bucati 
brocoli: 1 buchet 
morcov: 1 bucata 
ceapa rosie: 1/4 bucata 
ciuperci champignon: 1 bucata 
avocado: 1/2 bucata 
lamaie: 1/2 bucata 
sare, piper, cimbru, busuioc, oregano
unt
Mod de preparare:
1. Am spalat frunzele de rucola si le-am pus la scurs.
2. Morcovul taiat fasii subtiri si cateva buchetele de brocoli le-am pus 2-3 minute in apa fiarta cu sare dupa care le-am calit inca 2 minute in unt cu sare si piper.
3. Ciupercile taiate felii si ceapa taiata fasii le-am calit 5 minute in unt cu sare, piper, cimbru, busuioc si oregano.
4. Am dat avocado impreuna cu doua rosii cherry si zeama de la 1/2 lamaie la blender.
5. Pe o farfurie am asezat frunzele de rucola, ceapa si ciupercile (cu tot cu zeama ce s-a lasat), morcovul si brocoli, rosiile ramase taiate pe jumatate si sosul de avocado.

A iesit ce se vede in poza insotit de o explozie de arome.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu