duminică, 14 octombrie 2012

Mancare indiana de linte



Mancare indiana de linte
Ingrediente:
1 lingura unt
1 ceasca de ceapa taiata marunt
4 catei de usturoi maruntiti
1 lingura de ghimbir (radacina) maruntit
4 cesti de apa
1 ceasca de linte rosie, spalata, lasata la scurs
1 lingurita cumin
1 lingurita turmeric
1 sfert de lingurita de scortisoara
1 sfert de lingurita de piper negru
1 lingurita de sare, sau dupa gust
Suc de rosii de la 2-3 rosii

Mod de preparare:
Incinge untul intr-o oala de supa sau in wok. Cand este incins, adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul si lasa-le pana ce ceapa devine transparenta, aproximativ 6 minute. Adauga 2-3 linguri de apa daca este nevoie, pentru a nu se arde ceapa.
In momentul in care ceapa a devenit transparenta, amestecand continuu, adauga apa ramasa, lintea, toate condimentele mentionate si sarea. Cand amestecul incepe sa fiarba redu flacara la minim, acopera oala si las-o aprox 20 de minute, sau pana ce lintea este fiarta.
Dupa ce lintea este complet fiarta, adauga sucul de rosii si amesteca pana se combina complet. Mai las-o la foc cateva minute, pana cand supa are temperatura si consistenta dorita. Daca mai e nevoie, mai adauga apa si sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu