Mancare indiana de linte
Ingrediente:
1 lingura
unt
1 ceasca de
ceapa taiata marunt
4 catei de
usturoi maruntiti
1 lingura de
ghimbir (radacina) maruntit
4 cesti de
apa
1 ceasca de
linte rosie, spalata, lasata la scurs
1 lingurita
cumin
1 lingurita
turmeric
1 sfert de
lingurita de scortisoara
1 sfert de
lingurita de piper negru
1 lingurita
de sare, sau dupa gust
Suc de rosii
de la 2-3 rosii
Mod de preparare:
Incinge
untul intr-o oala de supa sau in wok. Cand este incins, adauga ceapa, usturoiul
si ghimbirul si lasa-le pana ce ceapa devine transparenta, aproximativ 6
minute. Adauga 2-3 linguri de apa daca este nevoie, pentru a nu se arde ceapa.
In momentul
in care ceapa a devenit transparenta, amestecand continuu, adauga apa ramasa,
lintea, toate condimentele mentionate si sarea. Cand amestecul incepe sa fiarba
redu flacara la minim, acopera oala si las-o aprox 20 de minute, sau pana ce
lintea este fiarta.
Dupa ce
lintea este complet fiarta, adauga sucul de rosii si amesteca pana se combina
complet. Mai las-o la foc cateva minute, pana cand supa are temperatura si
consistenta dorita. Daca mai e nevoie, mai adauga apa si sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu