Ingrediente:
Pentru somon teriyaky:
File de somon 600g
Faina 3-4 linguri
Ulei de masline 6 linguri
Sos teriyaki 50ml (eu am gasit in
carrefour Teriyaki marinade de la Blue Dragon si l-am diluat cu 200ml apa)
Apa 200ml
Pentru piure de mazare:
Mazare la conserva 800g (e mai buna
mazarea cruda pt culoarea verde mai aprinsa dar dureaza mai mult prepararea)
½ ceapa taiata marunt
50ml vin alb sec
Zeama de la ½ lamaie
Sare si piper dupa gust
Pentru piure de cartofi:
2-3 cartofi medii
1 telina mica
Putin lapte
Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Somon teriyaky:
Fileul de somon spalat si sters cu
un servet de bucatarie se da pe ambele parti prin faina si se prajeste pentru
cateva secunde in uleiul bine incins.
Se scurge uleiul din tigaie si se
adauga sosul teriyaki peste somon. Sosul trebuie sa cuprinda aproape complet
somonul.
Se lasa sa fiarba la foc mic pana
cand se reduce sosul si capata un aspect caramelizat.
Piure de mazare:
Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei
de masline. Se adauga mazarea si se mai calesc putin impreuna. Dupa cateva
minute se adauga vinul si apa si se lasa sa fiarba pana cand mazarea este gata
(mazarea fiind de la conserva eu am lasat-o foarte putin cat sa intre aroma
vinului in ea).
Se scurge mazarea fara a se arunca
zeama si se da la blender. Se mai completeaza cu zeama daca e nevoie. Se
stropeste cu zeama de lamaie si se sareaza si pipereaza dupa gust.
Piure de cartofi:
Cartofii si telina taiate cuburi se
pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert se scurg si se dau la blender cu
putin lapte si cu zeama in care au fiert. Se potriveste de sare si piper.
Se serveste somonul impreuna cu cele
doua piureuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu