duminică, 14 octombrie 2012

Somon teriyaki cu piure de mazare si cartofi



Ingrediente:
Pentru somon teriyaky:
File de somon 600g
Faina 3-4 linguri
Ulei de masline 6 linguri
Sos teriyaki 50ml (eu am gasit in carrefour Teriyaki marinade de la Blue Dragon si l-am diluat cu 200ml apa)
Apa 200ml

Pentru piure de mazare:
Mazare la conserva 800g (e mai buna mazarea cruda pt culoarea verde mai aprinsa dar dureaza mai mult prepararea)
½ ceapa taiata marunt
50ml vin alb sec
Zeama de la ½ lamaie
Sare si piper dupa gust

Pentru piure de cartofi:
2-3 cartofi medii
1 telina mica
Putin lapte
Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Somon teriyaky:
Fileul de somon spalat si sters cu un servet de bucatarie se da pe ambele parti prin faina si se prajeste pentru cateva secunde in uleiul bine incins.
Se scurge uleiul din tigaie si se adauga sosul teriyaki peste somon. Sosul trebuie sa cuprinda aproape complet somonul.
Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se reduce sosul si capata un aspect caramelizat.

 Piure de mazare:
Se caleste ceapa intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga mazarea si se mai calesc putin impreuna. Dupa cateva minute se adauga vinul si apa si se lasa sa fiarba pana cand mazarea este gata (mazarea fiind de la conserva eu am lasat-o foarte putin cat sa intre aroma vinului in ea).
Se scurge mazarea fara a se arunca zeama si se da la blender. Se mai completeaza cu zeama daca e nevoie. Se stropeste cu zeama de lamaie si se sareaza si pipereaza dupa gust.

Piure de cartofi:
Cartofii si telina taiate cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert se scurg si se dau la blender cu putin lapte si cu zeama in care au fiert. Se potriveste de sare si piper.

Se serveste somonul impreuna cu cele doua piureuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu