Ingrediente
Pentru muschi de vita:
Muschi vita
- 600 g
Oregano
proaspat
Cimbru proaspat
Patrunjel proaspat 1 legatura
Mustar Dijon
Pesmet
Cimbru proaspat
Patrunjel proaspat 1 legatura
Mustar Dijon
Pesmet
Ulei de
masline
Pentru sos:
Unt 30g
Pentru sos:
Unt 30g
Ceapa -1 buc
Vin alb sec -200 ml
Ceai negru - 2 plicuri
Pentru garnitura:
Unt -70 g
Brocoli – 1 buchet
Morcov – 1 bucata
Sare si piper
Vin alb sec -200 ml
Ceai negru - 2 plicuri
Pentru garnitura:
Unt -70 g
Brocoli – 1 buchet
Morcov – 1 bucata
Sare si piper
Mod de
preparare:
Muschi de
vita:
Muschiul de vita dat cu sare si piper se prajeste in ulei de masline
incins pana capata o culoare maronie dupa care se baga in cuptorul incins
pentru 5 min.
Se mixeaza intr-un blender
verdeturile impreuna cu pesmetul si 1 lingura de ulei de masline.
Muschiul scos din cuptor se unge cu mustar si se trece prin amestecul de
verdeturi pana se acopera complet. Se mai baga la cuptor pentru inca 5 minute.
Sos de ceai
negru:
Intr-o tigaie se topeste untul si in el se caleste ceapa taiata marunt.
Cand ceapa e calita se adauga vinul si se lasa la foc mic pana ce scade vinul.
Se da apoi de pe foc, se pun cele doua pliculete de ceai si se lasa la infuzat
dupa care se strecoara sosul si se tine la cald.
Legume trase
in unt:
Brocoli despartit in buchetele si morcovul taiat fasii se fierb in apa cu
sare pentru 10 minute dupa care se calesc in untul topit cu piper si sare dupa
gust.
M-am inspirat de aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu