vineri, 19 octombrie 2012

Muschi de vita in ierburi aromate cu sos de ceai negru si legume trase in unt



Ingrediente
Pentru muschi de vita:
Muschi vita - 600 g
Oregano proaspat
Cimbru proaspat
Patrunjel proaspat 1 legatura
Mustar Dijon
Pesmet
Ulei de masline
Pentru sos:
Unt 30g
Ceapa -1 buc
Vin alb sec -200 ml
Ceai negru - 2 plicuri
Pentru garnitura:
Unt -70 g
Brocoli – 1 buchet
Morcov – 1 bucata
Sare si piper

Mod de preparare:
Muschi de vita:
Muschiul de vita dat cu sare si piper se prajeste in ulei de masline incins pana capata o culoare maronie dupa care se baga in cuptorul incins pentru 5 min.
Se  mixeaza intr-un blender verdeturile impreuna cu pesmetul si 1 lingura de ulei de masline.
Muschiul scos din cuptor se unge cu mustar si se trece prin amestecul de verdeturi pana se acopera complet. Se mai baga la cuptor pentru inca 5 minute.
Sos de ceai negru:
Intr-o tigaie se topeste untul si in el se caleste ceapa taiata marunt. Cand ceapa e calita se adauga vinul si se lasa la foc mic pana ce scade vinul. Se da apoi de pe foc, se pun cele doua pliculete de ceai si se lasa la infuzat dupa care se strecoara sosul si se tine la cald.
Legume trase in unt:
Brocoli despartit in buchetele si morcovul taiat fasii se fierb in apa cu sare pentru 10 minute dupa care se calesc in untul topit cu piper si sare dupa gust. 

M-am inspirat de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu