duminică, 14 octombrie 2012

Ras asfour de vitel cu orez salbatic




Ingrediente:
Vrabioara de vitel 600g
2 cepe medii
sirop de rodii 100ml (eu am folosit 50ml concentrat de rodii Darinne si l-am diluat cu apa)
ulei de masline 3 linguri
1 cană cu apa
pătrunjel verde tocat 1 legatura
sare si piper dupa gust

Preparare:
Ceapa se curata si se taie pestisori iar carnea se taie cubulete.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mai adanca (wok) si se prajeste carnea pana isi schimba culoarea. Se adauga apoi ceapa si se prajesc impreuna la foc mare. Se adauga siropul de rodii si apa si se fierb la foc iute până când carnea este bine pătrunsă şi sosul s-a îngroşat. Se asezoneaza cu sare si piper si se adauga patrunjelul tocat nu foarte marunt.
Eu l-am servit impreuna cu orez salbatic (a carui reteta am mai dat-o aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu